2011. december 24., szombat

Karácsony


Persze az előző napi izgalmak után, eljött a reggel.
És mivel féltem, hogy zűrös lesz az éjszaka - valaki mindig alszik a nappaliban, ezért a kanapé mögé rejtettük az ajándékokat.
De reggel senkit nem érdekeltek az ajándékok. Kijöttek, semmit észre nem vettek, békésen mesét és kakaót követeltek és mikor kis unszolásra emlékeztettük őket, hogy biza nagy nap van, álmosan közölték, hogy ide biza úgy sem jött a Jézuska, és különben is nem látom, hogy mesét néznek?!
Hát nesze neked emelkedett hangulat.
Végül csak sikerült rábírni őket, és felfedezték az ott lapuló csomagokat. Az ajándékaiknál jobban már csak az éppen futó mese érdekelte őket. Hiába bontották őket, és örültek, fél szemük a tv-n lógott, míg egy határozott mozdulattal kikapcsoltam, aminek egy kisebb ordítozás lett az eredménye, de 5 perc elteltével már legalább tudtak örülni az ajándékoknak.
És valóban úgy lett, hogy bár fura ötlet volt, de tolltartót és színezőt kaptak a nagyok, ennek Maja örült a legjobban. A duplo készletnek meg Erik. Legfőképpen az emberkéknek, amiket apa hajtott fel még az utolsó pillanatban.
Dundi meg nagyon nagyon félt, kíváncsisággal vegyes félelemben ismerkedett Zuzuval. :)
Lassan készülődtünk és ígéret szerint el is indultunk kettőkor ... elindultunk lepakolni a kocsiba, háromra be is fejeztük és sikeresen elindultunk mamiékhoz. A lakás ugyan úszott és én nem tudtam pontosan, hogy mit pakoltam be és mit nem ... de úton voltunk.
Négyre le is értünk, a két kicsi be is aludt. Így lett energia az estéhez.
Kipakolás után megjött a Jézuska is. Maja szokása szerint szégyenlősködött, mikor a karácsonyi vers elmondására került a sor. Mami szólt, hogy tanítsam meg neki, de nem kellett, mert még emlékezett rá tavalyról!!! :-o
Kibontották az ajándékokat is. Három házikót kaptak, mindenki magának megfelelőt. Maja tündérházat, Erik egy farmot, Jana meg babaházat. Szuper ötlet volt, leszámítva, hogy Erik rá sem akart nézni a sajátjára, csakis a tündérházzal akart játszani. Maját meg nem nagyon érdekelte a sajátja, de ha Erik akar vele játszani, akkor tűzzel vízzel megakadályozza ezt. :)
De végül mindenki megtalálta a maga ajándékaiba a szépséget, és még a mi Jézuskánk is boldogan landolt.
Nagyon örültem, mikor mami odáig volt az általam horgolt möbius-stólának, bár Pimpi szintén horgolt kézmelegítője nem vitte a pálmát, de annál inkább a Rubint Réka dvd!!! És azt hiszem, papa túlélő kalauza is jó választás volt ... bár tudom, jobbat is nézhettem volna, de azok nem túl karácsonyiak. Papa ízlése már csak ilyen.
Aztán helyére került a Maja által kapott táncszőnyeg is. Miután a beüzemelés után rá kellett jönnünk, hogy egyáltalán nem neki való, "muszáj" volt a felnőtteknek kipróbálni, így eshetett, hogy hajnalig ... na jó, nem ,de sokáig tartó táncversenyt vívott apa és Pimpike.
Este nyugodtan feküdtünk le, és igazán nagyot aludtunk, a jól sikerült nap után.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése