2011. december 7., szerda

Jana alvás

Rég nem írtam róla, mert igazán nincs mit. A helyzet változatlan. Borzasztó!!!!
De tényleg. Azt hiszem, ő az első gyerekem, akit mondjuk a fogzás is megérint. Vannak pillanatok, mikor elég jól alszik, ami annyit tesz, hogy 2-3szor kel. Aztán máskor meg, mint pl most éjjel is, kétóránként. Vagy a legjobb, mikor kb fél óránként csak felnyög és ráordítok, hogy aludj már. Csönd és fél óra múlva újra.
A délután alvásai sem jobbak. Azt szinte biztosra kehet venni, hogy ha elalszik, akkor egy óra múlva kel. Ilyenkor jó esetben sikerül visszaaltatni, de legtöbbször nem. De ha igen, akkor is még fél órát alszik és kész.
A múlt héten valahogy korán elaludt, aludt egy órát és nagy nehezen délután aludt még egyet. Ez tökéletes lenne neki, kiegyensúlyozott volt is nappal, de ami múlt héten ment, az persze most már nem.
Valahogy sehogy sem tud beleilleszkedni a napirendbe. Mert azzal, ha délelőtt alszik, akkor nem jutunk le sétálni Erikkel. Ha meg délig húzom, akkor meg azért nem jutunk le, mert ordít. Ha nem alszik eleget nappal, márpedig általában nem, akkor ordít este.
Ettől persze nem könnyebb őt elaltatni. Általában akkor alszik el jól, ha előbb a nagyokat kísérjük be, gondolom így látja, hogy ők is alszanak, nem marad le semmiről. De a nagyok fél9-9nél előbb ritkán fekszenek. Na már most, ha ő 9kor alszik és reggel 6kor kel, az ugyebár barátok közt is 9 óra, és ehhez még jön a nappali egy óra alvás ... nos ugye senki nem csodálkozik azon, hogy ettől nem lesz egy majd 15 hónapos kiegyensúlyozott.
Pláne nem az anyja... idejét sem tudom, mikor aludtam egy jót. Ha már hulla fáradt vagyok, akkor megtisztel azzal, hogy nem kel, csak mondjuk 1-2 fele először. De általában nem ilyen, és már 11től kezdődik az éjjeli műszak. És hajnal fele nem hogy bealudna, sokkal inkább többször kel, és egyre nehezebb visszaaltatni.
Általában ordítva kel éjjel. Ez azt jelenti, hogy üvölt. Erre riadunk mind. Felveszem, szopizik, aztán kis idő múlva visszateszem az ágyába. Igen, vissza, mert hiába lenne könnyebb, ha ott alszik, nem jó, mert attól nem alszik, sokkal inkább felkel. Illetve aludna, ha hagynám, hogy cumizza a cicimet. De nem hagyom, mert már fáj, felázott már egy párszor, és már kb 15 hónapja alszom ugyan abban a pózban, és már első nap sem volt kényelmes ... fáj minden tagom. Igaz, hála a prána párnámnak, a nyakam legalább rendben van, viszont a hátam ...
Szóval, sehogy és semmi nem jó. Néha már reménykedem, aztán történik valami és ismét két óránként kel. Egy időbe bevált, hogy ráordítottam, hogy aludj. Visszafeküdt és aludt. De már ez sem mindig működik.
Bevallom, baromi fárasztó. Szinte hónapok óta nem volt olyan éjjel, hogy ne anyáztam volna, hogy ne kértem, könyörögtem volna neki, hogy aludjon már!!!
Elkeseredett vagyok. És közben meg imádom, mert olyan aranyos. Akaratos, de aranyos.
Megyek, mert kel ... :/

1 megjegyzés:

  1. Annyira együttérzek... Ezt rövidtávon is nehéz elviselni, hát még ennyi időn keresztül. Levi átlag 3x kel, de kábé minden második nap rosszul alszik és összevissza fészkelődik 1-2 órán keresztül. nem tudom mi van, mintha nem találná a helyét. rohadt idegesítő, most azt csináljuk, hogy közöttünk alszik és Milán a kiságyban, mert ha fordítva van, akkor folyamatosan odaveri magát a rácsokhoz, és előbb-utóbb ordít. Többször rakom ki a hintába is, ott alszik tovább rögtön, de fél hét körül kel. akkor iszik és alszik tovább fél nyolcig, amikor felsír lökdösni kell, és ha szerencsém van még egy órára visszaalszik. Este a legszarabb, fél hét után már semmi sem jó neki, és állandóan ordít. Persze 9-nél előbb nem alszik... És valamelyik reggel már annyira elborult az agyam, az éjszakai 2 órás fészkelődése, meg az előtte utána kelés miatt, hogy hétkor fogtam és pofánvertem. persze csak jelképes értéke volt a dolognak de annyira kiborított, hogy miért hisztizik már megint. Hihetetlen, hogy egy ágyban alszunk, és neki az sem jó. mi a fenét csináljunk, már én sem tudom. Szóval kitartás neked is, egyszer csak jobb lesz, emlékszem Erik se volt túl jó alvó... az a legszarabb egyébként, hogy ez egy olyan gyönyörű korszak, és úgy elcseszi ez a hülye nemalvás meg hiszti, hogy eskü várom a másfél éves kor, hátha akkor már jobb lesz...

    VálaszTörlés