2013. január 16., szerda

Mire jó az okos telefon?

Igaziból azért szerettem volna, hogy a gyerekek ne legyenek lemaradva. Mert mégis egy mai gyerek már tudatosan és okosan kezel egy tabletet, vagy egy érintőképernyős telefont és sorolhatnám. És ebben szerintem nincs semmi meglepő. Olvastam egyszer egy cikket, hogy mi egy olyan generáció vagyunk, ahol ezek kifejlődnek és vagy követjük de körmünk szakadtáig, vagy lemaradunk és a 10 éves gyerekünk simán leköröz minket akár programozásban is. Nem feltétlen a játékokra gondolok ... bár ez kivédhetetlen, és talán egy kezdő lépés is.
Szóval lett telefon és lett rajta játék is. Legfőképpen egy macskás játék - igen, nekem ... no, nem is játszom vele :). Igazából nem sok mindenre jó, de arra igen, hogy megtanulják kezelni a telefont és értsék, hogy miket csinálnak.
Ami vicces, hogy hárman egyformák és mégis mások. MIndhárom szeret vele játszani, de mind máshogy. Jana azt szereti, ha hajszárítózza. Folyamatosan fújja, és röhög azon ,hogy a macsak mint egy lufi fel van fújódva.
Erik az ellentetje, ő állandóan zuhanyoztatja, és azon röhög, hogy milyen hülyén néz ki az ázott macska.
Maja meg csak egyszerűen azt szereti, ha beszél hozzá, az meg visszamondja. És röhög azon, hogy milyen hülyeségeket mond a macska.
És mindig, mind ugyan azt játsza. :)
Megunhatatlan ... vajon van jelentése is a későbbi életüket nézve? Biztos ...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése