2015. augusztus 27., csütörtök

2015 nyara

Ha már nem születnek bejegyzések, akkor legyen néha-néha...

Szóval ez a nyarunk is eltelt. Már csak három napunk van, és két iskolással és egy óvodással fogjuk kezdeni az idei tanévet.

Belehúztunk ebbe a nyárba. Szerintem eléggé program dús volt, lehet más szerint nem, de szerintem kihasználtuk a lehtőségeinket. Főleg, Majának volt programokkal teli. Néha azt éreztem, hogy csak bőröndöt pakolok ki-be neki.
A kicsik a végletekig oviba jártak, de azért nekik is jutott egy kis nyár.

Szóval, összesen 11 hetet számoltunk idén.
1. hét: Maja a sulis napkoziben kezdett. Mivel tavaly ezt kihagytuk és leginkább az első hetekben voltak osztálytársak, ezért fordítottam a tavalyin és a napközivel kezdtünk. Már csak azért is, mert ez még nem összevont napközi, így a suliban vannak, megszokott helyen és viszonylag megszokott tanárokkal. Sikerült, voltak osztály társak, el is volt eléggé jól a kicsi Kincs.

2. hét: Eredetileg ide is sulis napközit terveztem, de aztán anyuék bevállalták Maját. Mivel festés volt náluk, ezért főleg Pimpikével volt, ketten vigyázták a festőket. És ezen a héten volt az első lehülés is, szóval inkább a szobai fagyoskodással jelemmezném a hetet. Lehűlt 20 fok közelire a hőmérséklet, és ugye folyamatosan nyitva voltak az ajtók a festés miatt. De persze itt sem panaszkodott, elvoltak. :)

3. hét: a szokásos osztály kirándulás hete. Idén a tanító nénik nagyon bátrak voltak és 5 napra vitték el a gyerekeket, igaz ismerős helyre, tavaly is itt voltak. Ez a hét kissé lefárasztotta, de mint mindig most is együtt volt az osztály és együtt lenni jó. :) Rengeteg program volt, délelőtt és délután is. Az idő is jó volt hozzájuk, nem volt kánikula, de hideg sem. Pont jó. Még strandoltak is, mert a mi tanító nénieink ennyire bevállalósak.
Ezt a hetet mi is vártuk, hiszen úgy volt megbeszélve, hogy családilag lemegyünk Majáért és életüónkben először sátorozni fogunk. Pénteken mentünk érte. Nagyon örült nekünk, bár láthatólag azért a kis törékenyt lefárasztotta a tábori élet. :) Pénteken aztán átmentünk és felvertük a sátrunkat. Nekünk ezer éve van egy két személyesünk, gondoltuk jó lesz az ... igen ám, de rég volt, mikor próbáltuk, így többek unszolására kaptunk egy kölcsön három személyeset is, így két sátorban kényelmesen elfértünk. A nagyobban én a két kicsivel, a másikban pedig apa Majával. Ráadásul Maja egyik tanító nénije Ildikó néniék voltak a szomszédaink, náluk három lány van, így a társaság is megvolt. Aznap a kipakolás után már semmi dolgunk nem volt, mint hogy a szomszéd fűrdőben megcsobbanjunk. Kis csalódá volt, hogy a víz számunkra túl hideg volt. Így akármennyire is akartuk, rövid ideig tudtunk csak fürdeni, mert mindenkinek vacogott a foga. Hiába, mi ilyenek vagyunk. :) Zárásig maradtunk és igazán fura élmény volt, hogy nem haza, hanem egy sátorba mentünk "haza". Aztán következett egy esti társas parti Ildikó néniékkel, végül egy éjszakai játszóterezés, és mivel éppen fesztivál volt, még zene is társult hozzá ... igaz, ez hajnal 3ig szólt, aminek azért annyire én nem örültem, mert csak én nem tudtam aludni tőle. :)
Másnap keltünk és mivel az árban benne volt egy közeli csúszda park belépő, igy ott töltöttük a napot. Igaz, a csúszdákat mi nem éppen élveztük, csak a gyerek csúszdákat próbáltuk ki, de sajnos itt is számunkra nagyon hideg volt a víz. De életünkben először töltöttünk el egy egész napot strandon. Igen, ilyen sem volt még.
Viszonlag korán "haza" mentünk, aztán vacsi után vissza a fürdőbe, mert még éjszakai fürdőzés is volt a jegyárban. Ez is igazán élmény volt. Igaz, nem sokáig éltünk vele, mert mondom, hideg volt a víz, és bár volt meleg medence is, az gyógyvíz volt, ahonnét a gyerekeket kizavarták.
Így megint viszonylag korán aludtunk és reggelre pedig mindenki már úgy elfáradt - nem vagyunk mi ehhez szokva - hogy nem tartottunk Ildikó néniékkel a kalnd parkba, hanem hazajöttünk. Nem bántuk me,g kezdésnek ennyi elég volt, végül is azért jó sátorozni, mert bármikor úgy gondolod, odébb állsz. Szóval azt megállapítottuk, hogy sátorozni jó.

4. hét: Ildikó néniékből nem lett elég, velük közösen ment Maja kézműves táborba. Ami viszont eléggé csalódás volt bár erről nem ők tehettek. Beköszöntött az első kánikula, és 40 fokban elmaradt az agyagozás, a festés ... csak ültek és pihegtek. Túl sok alkotás nem született, ellenben jó sok mesét néztek. :/

5. hét: Maja ismét mamiéknál kötött ki. Még mindig elég jó idő volt, és mamiék idén is meglepték, elvitték wellneselni. Nagyon várta, nagyon izgatott volt, és bár csak három nap volt, ő annyit fürdőzött amennyit csak lehetett. Imádta ezt, kár hogy nem láthattam. Még most is rengeteget tud róla mesélni.

6. hét: itt véget ért az ovi is. Ovisoknak is elkezdődött a nyári szünet. Első hétre így egy közös úszó táborral indítottunk. És mivel megérkezett a második kánikula hét is, végülis jó döntésnek bizonyult. Mivel fedett az uszoda, így nem tűzött rájuk a nap, mégis vízben voltak. Ezt a hetet nagyon élvezték, és mint később kiderült eredményes is volt, mert mindenki úgy úszik, mint hal a vízben. :)

7. hét: nagy közös mamizás volt. Most hárman mentek le mamiékhoz és töltötték ott a hetet. Maminak fárasztó, gyerekeknek összeszokós hét volt. Volt benne minden, amit egy vidéki gyerek csinálhat nyáron.

8. hét: ettől a héttől kezdve én is csatlakoztam a nyári szünetesekhez. Már én is itthon voltam, sőt apa is. Úgy terveztük, hogy ismét sátorozunk. És mivel kegyes volt az idő, így kedden reggel Agárd felé vettük az irányt. ÉS bár megint csak három nap volt, szuper jó volt. Erről később írok...
Pénteken még volt egy okmány irodás kürönk is, hiszen a friss sulisunknak diákigazolványt kellett csináltatni.

9. hét: bár még ezen a héten is közösen mind az  öten itthon voltunk, túl sok mindent nem csináltunk, hiszen megjött az újabb kánikula. Mozdulni is nehéz volt 40 fokban. Nekem zen a héten nem volt javasolt a víz, így a kánikulát fenn töltöttük. Vasárnap pedig egy cirkusszal zártuk a hetet. Mivel Maja a kitűnő bizonyítványa mellé cirkusz jegyet is kapott, így kötelező volt elmenni. :) Papa közben járására pedig mindenki kapott jegyet, így idén sem maradt el a cirkusz. Mivel az este 7 órás előadásra mentünk, így Eriket elég nehéz volt ébren tartani, de azért most sem csalódtunk, láttunk sok érdekes előadást.

10. hét. Apa vissza ment dolgozni, Maja pedig a három napos hetet (20.a miatt) angol táborban kezdte. Idén ez is ottalvós volt, három napra elmentek Szandaváraljára. Sajnos az idő lehűlt és rengeteget esett és hideg volt, és bár programban nem volt hiány, úgy vettem észre, ezt kihagyhattuk volna. Maja eléggé lesoványodva tért haza, és valahogy végleg kifáradt. El is határoztuk, hogy most minden energiánkkal őt töltjük fel. A 20-ai hétvgén nem sok mindent csináltunk, pénteken elmentünk Szentendrére, ami  mindig jó program. Mivel megint nagyon meleg volt, így a Dunába lógattuk a lábunkat. Ezt mindig nagyon szeretjük. Szombaton kértünk és kaptunk kölcsön bicikliket, így megvolt első közös családi bicaj túránk is. Igaz, csak Kalászra mentünk át, de Janától ez nagy dolog volt. MIndenki nagyon élvezte a közös tekerést, tényleg élmény volt. Reméljük ilyen is lesz még. :)

11. hét. Eljött az utolsó hét is. Ez már főleg a készülődésé volt. Megvettük a hiányzó tanszereket, csomagolunk, felkészülünk. Ebédet fizetünk, termeket csinosítunk ...

És bár hosszú volt de eljött a vége. Sajnálom, mert bár nem minden pillanatban így érzem, de szeretek velük lenni. Visszatérnek a szürke hétköznapok, és én is újra dolgozom és mindenre olyan kevés idő jut ...
Bár nem kesergünk túl sokat, mert a szeptember is rengeteg kalandot és élményt rejteget. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése